KUNSTHAL - Vanaf 10 december t/m 25 april

Ira (3) uit Rotterdam-Noord. Foto: Naomi Modde

Met trots kan ik eindelijk de eerste foto delen van de fotoserie waar ik aan het begin van de Covid-19 pandemie de eerste twee maanden in opdracht van Stichting Droom en Daad hard aan heb gewerkt!

Ik ging van maart t/m mei langs bij Rotterdamse gezinnen om het stilgevallen leven achter de voordeur vast te leggen. Op deze eerste foto zie je Ira (3) uit Rotterdam-Noord die thuis is met zijn gezin.

Vanaf aankomende donderdag 10 december is de hele tentoonstelling ‘Stil Leven - Still Life’ te zien in de Kunsthal Rotterdam, met twaalf foto’s die de impact van de coronapandemie laat zien: “In opdracht van Stichting Droom en Daad brengen zes talentvolle, jonge Rotterdamse fotografen in beeld hoe het nieuwe virus ons dagelijks leven drastisch beïnvloedt. Khalid Amakran, Loes van Duijvendijk, Willem de Kam, Geisje van der Linden, Marwan Magroun en Naomi Modde belichten ieder vanuit hun eigen perspectief een andere kant van een stad die tot stilstand leek gekomen. Hoewel gemaakt in de stad Rotterdam zijn de fotoseries illustratief voor hoe het eraan toe ging in tal van steden wereldwijd.”

Daarnaast verschijnt gelijktijdig het hardcover fotoboek ‘Stil leven - Still Life’ uitgegeven door Hannibal Books / Uitgeverij Hannibal waarin de volledige fotoseries van de zes fotografen zijn afgebeeld. Met een essay door schrijver en theater- en televisiemaker Wilfried de Jong en een voorwoord door conservator fotografie van Stichting Droom en Daad Hanneke Mantel.

Na afloop van de tentoonstelling worden de volledige fotoseries opgenomen in het Stadsarchief Rotterdam.

Meer informatie en tickets bestellen: https://www.kunsthal.nl/…/tentoonstellingen/stil-leven/

Using Format