Oproep! Stadsarchief Rotterdam

Oproep!

Hoe vier jij toch nog koningsdag? - Stadsarchief Rotterdam

Voor stichting Droom en Daad ben ik op zoek naar ouders en kinderen uit Rotterdam die een bijzondere manier hebben gevonden om toch nog Koningsdag te vieren. Ik kom graag maandag 27 april tussen 09.00 en 14.00 bij deze mensen langs om dit - natuurlijk op 1,5 meter afstand - vast te leggen. Alle beelden zijn voor het stadsarchief van Rotterdam en uiteindelijk zal een selectie worden opgenomen in een publicatie + tentoonstelling, met als doel dat we later samen kunnen terug kijken op hoe wij Koningsdag vierden tijdens de pandemie.

Daarnaast ben ik voor dezelfde opdracht de komende 6 weken op zoek naar thuiswerkende gezinnen met kinderen uit heel Rotterdam die deze meivakantie thuis werken en straks weer gedeeltelijk naar school mogen. Dus achter de deuren hoe de situatie er nu thuis uit ziet en straks de eerste dag weer in het klaslokaal, met hun rugzak op de fiets en als ze hun vriendjes en juf/meester weer gaan zien!

Het gaat om scholen in Rotterdam en is bedoeld voor het stadsarchief, zodat we over 50 jaar kunnen terugkijken hoe deze periode eruit zag. Dus bijvoorbeeld hoe kinderen hun huiswerk maken, hun (vrije) tijd doorkomen, waar ze mee worstelen, wat voor vindingrijke oplossingen zij hebben bedacht etc, nieuwe hobby’s hebben aangeleerd, etc.

Nu ben ik dus op zoek naar ouders en kinderen /juffen en meesters / scholen in Rotterdam die het leuk zouden vinden hieraan mee te doen! Mocht je iemand kennen laat het me even weten via onderstaande contactgegevens of deel dit bericht. Ik zal ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM aanhouden tijdens het fotograferen en ben ook in het bezit van een document waarop staat dat ik in opdracht langs kom. Bij extra gewenste informatie/geruststelling vooraf kan contact opgenomen worden door de stichting zelf.

Naomi Modde
06 40253012
Info@naomimodde.com
(Fotografie voor Stichting Droom en Daad, & stadsarchief Rotterdam).

Using Format