Nieuwe stappen

De afgelopen periode was het even stil sinds dit laatste filmrolletje wat ik schoot tijdens een zwoele nazomerdag in Zeeland die eindigde met mosselen eten.

Via de stap om naast mijn documentaire opdrachten fotografie lessen te gaan geven, kwam ik bij een traject terecht van Stichting Campus Nederland. Sinds eind oktober geef ik 3 dagen in de week Veerkracht les op een prachtige basisschool in Delfshaven. Deze bijzondere plek is in ontwikkeling volgens een nieuw concept: de familieschool. Een centrale plek in de wijk waar naast onderwijs aandacht is voor alle vormen van hulp bij het opbouwen van een eerlijke toekomst.

De lessen die ik in mijn fijne, zonnige lokaal geef aan groep 6, 7 en 8 gaan o.a. over het inzetten van Helpende gedachtes, inzicht krijgen in je eigen Kwaliteiten omgaan met Emoties, leren Omdenken en vertrouwen op Jezelf. Basisschool Finlandia is voor mij een inspirerende plek geworden waar verhalen samenkomen en waar ik de afgelopen maanden heb mogen ervaren hoe blij ik wordt van de rol als juf. Mooi om te zien dat ik met hetgeen wat voor mij natuurlijk gaat iets waardevols kan toevoegen en dat ik mijn manier van kijken en menselijk contact maken die ik in de fotografie gebruik ook kan inzetten voor iets nieuws waarin ik kan groeien.

Na een operatie met herstelproces begin dit jaar heb ik besloten om vanaf september voor 2 jaar terug te gaan naar mijn vertrouwde academie en de opleiding tot Docent Beeldende Kunst te gaan volgen. Om nieuwe ervaringen op te doen, mijn lesbevoegdheid te halen en mogelijkheden in mijzelf en daarbuiten te gaan ontdekken.

Fotografie is en blijft onderdeel van wie ik ben en hoe ik naar de wereld kijk. Ik zal nog steeds opdrachten blijven aannemen, maar tijdelijk wat minder om mijn aandacht te kunnen richten op dit nieuwe hoofdstuk. Ik merk dat ik me steeds minder begin te verzetten tegen verandering en transformatie, omdat het me uiteindelijk altijd dichterbij brengt bij de essentie van wie ik ben en waar ik moet zijn. 

Using Format